Україна закликає США спільно боротися з “Північним потоком-2”

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман запропонував міністру енергетики США Ріку Перрі об’єднати зусилля з протидії російському газовому проекту “Північний потік-2”, повідомляє Урядовий портал.

“Хочу подякувати американським колегам за підтримку в енергетичній сфері. Маємо багато спільних напрацювань, які потрібно підсилювати задля енергетичної безпеки України та всього регіону”, – сказав Гройсман, наголосивши, що уряд України почав дерегуляцію енергетичної сфери та зробив відкритим доступ до українських надр та видобутку українського газу.

За словами прем’єра, основна стратегічна мета уряду – повна інтеграція до енергетичного ринку ЄС, а також збереження ролі України як ключового транзитера газу. Він запропонував міністру енергетики США об’єднати зусилля з протидії російському газовому проекту Nord Stream 2.

“Будівництво Nord Stream 2 – різновид енергетичної зброї росії. Вони хочуть використати цей газопровід для впливу на європейських партнерів. Україна категорично проти будівництва. Дякуємо США за підтримку в цьому важливому питанні”, – підкреслив Гройсман.

Водночас Перрі наголосив, що США підтримують Україну і залишаться нашим сильним економічним партнером. “В Україні величезні природні ресурси знаходяться під землею, і це важливий ресурс вашого народу. Потрібно протидіяти тим, хто може використовувати енергетику як зброю. Тому США виступає проти будівництва російського газопроводу Nord Stream 2”, – сказав він.

Раніше держсекретар США Майк Помпео наголошував, що “Північний потік-2” має бути зупинено. Водночас лідери окремих країн ЄС захищають проект. Зокрема виправдати буднівництво “Північного потоку 2” намагалася лідерка німецької партії влади ХДС Аннеґрет Крамп-Карренбауер.

Читай у Google News!