“Європейська Солідарність” вимагає розслідування щодо Гогілашвілі

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!
Гогілашвілі

Народні депутати від фракції “Європейська Солідарність” вимагають розслідування, щоби дізнатися правду про ті подробиці, які спливли після скандалу із заступником міністра внутрішніх справ Олександром Гогілашвілі.

За словами народних обранців, свою високу посаду в Міністерстві внутрішніх справ Гогілашвілі отримав винятково завдяки особистому знайомству із президентом Володимиром Зеленським. 

“Європейська Солідарність” вимагає від правоохоронців відповідей на такі запитання:

  • Чи є документальне підтвердження виходу Гогілашвілі із російського громадянства?
  • Хто та на яких підставах рекомендував призначити Гогілашвілі на посаду заступника міністра внутрішніх справ, зважаючи, що він роками працював на путініста Валуєва, котрий відкрито виступав за розчленування України?
  • За які заслуги Зеленський нагородив Гогілашвілі орденом?
  • Чи не є диплом Гогілашвілі про вищу освіту, який він отримав саме напередодні призначення в МВС, купленим?
  • За чиїм наказом і на якій підставі Гогілашвілі використовував спецтехніку та охорону військової розвідки Міністерства оборони?
  • Чи не передавала дружина Гогілашвілі, яка працює особистим помічником Зеленського, таємну інформацію про операції українських спецслужб, зокрема щодо підготовки “вагнерівської” спецоперації?
  • Яким чином дружина Гогілашвілі Марія Левченко, працюючи в ОП, отримує зарплату в “Кварталі 95”?

Також нардепи вимагають негайно позбавити Марію Левченко доступу до Офісу президента, зважаючи, що її називали серед тих, хто чув доповідь розвідників про підготовку “вагнерівської” спецоперації в кабінеті Зеленського, а також надати публічні пояснення щодо фотографії особистої помічниці Зеленського, де вона з явним захопленням та симпатією вклоняється зірці із зображенням путіна.  

Крім того, “Європейська Солідарність” вимагає ретельного розслідування діяльності Гогілашвілі на посаді, зокрема його причетність до контрабанди та обігу наркотичних речовин.

Зазначається, що депутати вже готують відповідні звернення до правоохоронних органів. 

Читай у Google News!