росіяни, які переїхали до Криму після окупації, є злочинцями – Чийгоз

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!
росіяни

Заяви влади про те, що росіянам, які оселилися в Криму після 2014 року, дадуть вибір – залишитися чи поїхати після деокупації півострова є нісенітницями. Про це сказав депутат “Європейської солідарності” Ахтем Чийгоз, передає 5.ua.

Депутат відповів на питання, чи підтримує він заяви влади, що після деокупації Криму в ньому дадуть змогу залишитися росіянам, які оселилися там після окупації півострова росією – а таких зараз може налічуватися до півмільйона осіб.

“Ні, але тільки ні казати тут мало. Щоб кожен високопосадовець не говорив нісенітниць, які ми півтора роки вже слухаємо від них – у декларації [Кримської платформи – УТ] чітко мають бути внесені деякі пункти, щоб ми презентували свої кроки і своє бачення як держава всьому світові. Бо чому ми вимагаємо від наших партнерів якихось конкретних кроків, коли вони від нас постійно чують – то воду треба дати, то про загарбників та учасників цього злочину, який здійснює путін. Всі вони, хто туди приїжджає і намагається стати частиною суспільства – вони є злочинцями”, – наголосив депутат.

“Як може високопосадовець казати – це їхнє право, залишитися в Криму чи виїхати? Через це дуже багато питань до “Кримської платформи”, яку зараз пропонує Офіс президента”, – зазначив Чийгоз.

Читай у Google News!