Забродський: Влада перекладає податкове навантаження з великого бізнесу на ФОПів

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!
податкове навантаження

З дій чинної влади випливає, що з одного боку знімається фіскальний і податковий тягар з великого бізнесу, а з іншого боку все це податкове навантаження для наповнення бюджету перекладається саме на ФОПів, представники яких зараз знаходяться на Майдані, заявив депутат фракції “Європейська Солідарність” Михайло Забродський, повідомляє prm.ua.

“Мені здається, за всім цим завуальовані трохи інші речі. Ми знаємо, є чималий список, чималий пакет законодавчих актів був прийнятий для того, щоб різного роду послаблення, в тому числі податкові і фіскальні послаблення, надати тим, хто займається крупним бізнесом у нашій країні. І що відбувається, якщо проаналізувати дії влади? З одного боку, полегшується, знімається фіскальний і податковий тягар, відповідно, з крупних підприємців, якщо ми говоримо про торгівлю, наприклад, великих торгових мереж, а з іншого боку, все це навантаження податкове для наповнення бюджету перекладається саме на цих ФОПів, представники яких зараз знаходяться на Майдані. Відповідно, реакція, на мій погляд, цілком закономірна”, – сказав Забродський.

Він зауважив, що ця модель, яку винайшли в комітеті і яка підтримана монобільшістю та деякими фракціями у Верховній Раді, за якою зараз примушують жити країну, ні до чого хорошого привести не могла.

“І вони мають молити бога, мені здається, що це продовжується лише в такому форматі. Насправді наслідки будуть ще більш руйнівними. І, я впевнений, протягом 21 року ми відчуємо ці руйнівні наслідки, в першу чергу, з точки зору наповнення бюджету. А ненаповнений бюджет – це втрачає сенс все решта, включаючи ті статті, які призначені для того, як використовувати ці кошти, які могли б по замислу тих, хто цю ідею створив, наповнювати цей самий бюджет”, – додав Забродський.

Читай у Google News!