ДБР вручило обвинувачення Чорновол у справі про підпал офісу “регіоналів” під час Майдану

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!
Чорновол

Колишній депутатці, відомій журналістці та громадській діячці Тетяні Чорновол вручили обвинувальний акт у справі про підпал офісу Партії регіонів в 2014 році.

“Ось, щойно вручене обвинувачення за участь в Революції Гідності”, – написала Чорновол на своїй сторінці у Facebook, додавши фотокопію документа.

Згідно з документом, громадська діячка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого п.п. 5, 12 ч. 2 ст. 115 ККУ, а саме умисного вбивства, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, способом, небезпечним для життя багатьох осіб.

“У ньому фактично нічого не змінилося. Фактично це переписування підозри. Тобто, за пів року слідства нічого не змінилося”, – цитує слова ексдепутатки espreso.tv.

Раніше Чорновол, пояснила, що проти неї сфальсифікували обвинувачення у вбивстві. “Я нікого не вбивала, це розправа наді мною та акт залякування інших учасників Революції Гідності через їх активну державницьку позицію та страх влади перед новим Майданом… Чому саме я?Певно через збіг різних факторів: я активний учасник Майдану, займалася конфіскацією 1,5 млрд дол Януковича (справу проти мене в цьому році почав його адвокат Бабіков, що очолив на той час ДБР) також очевидно ключову роль зіграв той факт, що в 2019-тому я оприлюднила документи, що Зеленський відкосив від повісток в армію”, – написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Як відомо, Чорновол вручили підозру у вбивстві працівника офісу Партії регіонів у квітні. За версією слідства 18 лютого 2014 року Чорновіл із “невстановленою особою чоловічої статі” влаштували підпал будинку на вулиці Липській, у якій знаходився офіс партії. У результаті пожежі загинула людина.

Читай у Google News!