Міжнародні резерви виросли на понад $3 мільярди

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!

У червні міжнародні золотовалютні резерви України збільшилися на 12,4% і станом на 1 липня становили $28,5 млн, що є найвищим показником з вересня 2012 року.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку України.

“Станом на 01 липня 2020 року міжнародні резерви України за попередніми даними становили 28 515,73 млн дол. США (в еквіваленті). У червні вони збільшилися на 12,4%. Востаннє на такому рівні вони перебували восени 2012 року”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, суттєве зростання резервів упродовж минулого місяця обумовлене як надходженням першого траншу за новою програмою з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і пов’язаного фінансування, так і нарощенням регулятором купівлі валюти на міжбанківському валютному ринку.

Серед чинників, що впливали на динаміку резервів у пресслужбі назвали надходження міжнародного фінасування та операції уряду з управління державним боргом, операції НБУ на міжбанківському валютному ринку, переоцінку фінансових інструментів (унаслідок зміни ринкової вартості та курсів валют).

Поточний обсяг міжнародних резервів покриває 4,8 місяців майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду та НБУ, йдеться у повідомленні.

Читай у Google News!