У США хочуть ввести персональні санкції проти путіна та Шойгу

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!

Старший член комітету Сенату США з питань міжнародних відносин Боб Менендез виступив із законодавчою ініціативою у вигляді поправки із санкціями проти рф і особисто президента Володимира путіна через зловмисну активність росії в Афганістані проти США.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на офіційній сторінці сенатора, повідомляє prm.ua.

“Мета (поправки – ред.): вимога запровадити санкції проти уряду Російської Федерації у зв’язку із виплатою ним винагород за вбивства службовців Збройних сил США та членів місії “Рішуча підтримка”, очолюваної НАТО”, – зазначається в законодавчій ініціативі.

Як підкреслюється в документі, з появою все більшої кількості деталей про “мерзенну російську кампанію” президент США Дональд Трамп ще раз підтвердив, що він не здатний захистити американські війська та країну.

“Конгрес повинен знову проявити активність й захистити наших людей та установи від агресії Кремля”, – зазначається в документі.

Санкції, зокрема, передбачають запровадження дипломатичних та економічних обмежень проти президента росії Володимира путіна, його міністра оборони Сергія Шойгу та інших посадових осіб, пов’язаних з антиамериканською діяльністю російських сил в Афганістані. Крім того, пропонується введення банківських обмежень проти суб’єктів господарювання в оборонній галузі росії, а також розширення санкцій проти російських олігархів, близьких до путіна.

Раніше стало відомо, що палата представників США розгляне зареєстрований законопроєкт щодо розширення санкцій проти газопроводу Nord Stream 2.

Читай у Google News!