Судді, які прийняли рішення щодо ПриватБанку, не пройшли перевірку на доброчесність

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!

Судді, що визнали незаконною націоналізацію ПриватБанку, не пройшли перевірку “ЧЕСНО.Фільтруй суд!” на доброчесність, повідомляє рух “ЧЕСНО”.

“Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету міністрів щодо націоналізації Приватбанку… За даними ЧЕСНО. Фільтруй суд!, усі троє суддів, що прийняли відповідне рішення, – недоброчесні”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, мова йде про головуючого суддю Качура Ігоря Анатолійовича, а також суддів Келеберду Володимира Івановича та Амельохіна Віталія В’ячеславовича.

Так, Качур у деклараціях за 2013 та 2014 роки не вказав про те, що йому на праві користування (проживання) належить квартира площею 69,3 кв.м з 2002 року, про що вказано в декларації за 2015 рік.

“Володимир Келеберда, за даними Бігус.інфо, ймовірно фіктивно розлучився з власною дружиною, аби приховати майно від декларування”, – відзначили у ЧЕСНО.

Амельохін є одним із суддів Окружного адміністративного суду м. Києва, якому у 2013 році було надано службове житло у м. Києві. За даними реєстру судових рішень, суддя подав позов щодо зобов’язання голови суду звернутися з вимогою виключити квартиру з числа службових і передати судді у постійне користування, який було задоволено, а відповідне рішення було виконане.

Келеберда у 2013 році своїм рішенням забороняв ВО “Свобода” та іншим суб’єктам, що реалізують право на мирне зібрання (тобто, невизначеному колу осіб), проводити мітинги біля будівлі Гостиного двору. Гостиний двір – будівля (торговельний комплекс), яку було зведено у 1809 році.

Як повідомлялось, суд визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку, Мінфін подає апеляцію.

Читай у Google News!