Кожен населений пункт має стати фортецею, здатною безжально перемелювати противника – Турчинов

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!
перемелювати противника

Одним з головних інструментів завдання ворогові безпрецедентних втрат повинна стати розгалужена і ефективно діюча система територіальної оборони (ТРО). Про це пише Секретар РНБО в 2014-2019 роках Олександр Турчинов для censor.net.

“Кожен регіон, кожен населений пункт нашої країни повинні стати фортецею, здатною безжально перемелювати живу силу противника, швидко знешкоджувати його десантні і диверсійні підрозділи, надійно захищати стратегічні військові та інфраструктурні об’єкти. В умовах військової агресії рф у 2014 році були закладені основи побудови в Україні системи ТРО. В кожному регіоні були створені батальйони тероборони, на базі яких з часом були сформовані бригади територіальної оборони”, – заявив політик.

“В липні 2021 року був ухвалений Закон з яскравою назвою “Про основу національного спротиву”. Така амбіційна назва була потрібна Офісу президента, щоб вибити з розгляду внесені значно раніше достатньо збалансовані законопроєкти про ТРО. Але останнім часом окрім піару та гучних патріотичних гасел в цьому важливому напрямку практичних заходів не реалізується. Для того, щоб не перетворювати це надважливе для обороноздатності країни питання на черговий піар влади, необхідно під час розробки і ухвалення доктринальних документів і положень замість гасел і побажань передбачити детальний план підготовки і розгортання сил ТРО в особливий період, визначити та забезпечити реальну потребу в озброєнні, боєприпасах, військовій, спеціальній та іншій техніці, в матеріально-технічних ресурсах тощо. Забезпечити комплектацію, професійну підготовку та навчання підрозділів і служб ТРО. Визначити бойові задачі, стратегію і тактику дій сил ТРО з урахуванням специфіки і особливостей кожного регіону”, – пояснив Турчинов.

Читай у Google News!
Читай у Google News!