Кількість парафій ПЦУ в Криму за час окупації скоротилася в 10 раз

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!
ПЦУ В Криму

Окупаційна влада Криму продовжує порушувати права мирного населення. Зокрема, це стосується свободи віросповідання. Так, скорочується кількість парафій ПЦУ, а Свідки Єгови продовжують піддаватися переслідуванню. Про це повідомив фахівець Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Віталій Хилько в інтерв’ю kanaldom.tv.

“Що стосується ПЦУ, ми говоримо про те, що ця церква може втратити права, найбільші культові споруди в Криму. Йдеться про виселення парафій у Сімферополі та про знесення приміщення церкви в Євпаторії. З двох таких справ уже винесено “судові рішення”, – повідомив він. Зазначається, що крім того, самій церкви відмовляють у перереєстрації за формальними підставами.

“Якщо говорити про конкретні цифри, також і про загальну ситуацію в ПЦУ, то у 2020 році кількість парафій скоротилася з 49, які діяли до окупації, до 5 парафій на сьогодні, а кількість священнослужителів цієї церкви — з 22 до 4”, – додав Хилько.

Окрім того, в окупованому Криму Свідків Єгови звинувачують в екстремізмі.

“Свідків Єгови продовжують переслідувати за звинуваченнями в екстремізмі. У 2020 році щонайменше двоє осіб відбували покарання вже в Російській Федерації після їхньої депортації з Криму. Це ми говоримо про жителів Криму. Загалом у 2020 році послідовники Свідків Єгови піддавалися переслідуванню, в їхніх будинках здійснювали обшуки. За рік було задокументовано 19 таких обшуків. А в жовтні 2020 роки щонайменше чотирьох осіб затримали на території Криму за звинуваченням у зв’язку зі Свідками Єгови”, – підсумував він.

Читай у Google News!