За перший день “перемир’я” сили ООС нарахували 3 випадки порушення тиші, ОБСЄ – 111

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!
3 випадки порушення тиші

У понеділок, 27 липня, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ (СММ) зафіксувала 111 порушень режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це повідомляється у звіті СММ ОБСЄ від 28 липня.

“Після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня, під час якого досягнуто домовленості про додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню починаючи з 00:01 27 липня, СММ зафіксувала 111 порушень режиму припинення вогню – все в Донецькій області (включаючи 21 вибух)”, – інформують в ОБСЄ.

Згідно з повідомленням, що всі порушення зареєстрували на території Донецькій області. В ОБСЄ також повідомили про безпілотний літальний пристрій поблизу лінії розведення сил та засобів у районі Золотого та Петровського. Вказаний об’єкт літав у вечірній та нічний час.

В ОБСЄ також поінформували, що спостерігачів вкотре обмежували у свободі пересування.

Водночас в ранковому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 28 липня 2020 року повідомляється лише про 3 факти порушення режиму припинення вогню.

“Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається повністю контрольованою. Українські воїни виконують завдання за призначенням і продовжують надійно тримати лінію оборони. Впродовж минулої доби на ділянках відповідальності наших підрозділів було зафіксовано 3 факти порушення режиму припинення вогню”, – йдеться в повідомленні. Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали, додає пресслужба ООС.

Читай у Google News!