Венедіктова схвалила фальсифікацію процесуального документа і представила його в суді – Головань

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!

У суді над п’ятим президентом України, лідером “Європейської Солідарності” Петром Порошенком з’ясувалося, що Офіс генерального прокурора на чолі з Іриною Венедіктовою не гребує фальсифікувати документи слідства.

Про це заявив адвокат Порошенка Ігор Головань, повідомляє “Прямий”.

“Це нетривіальний випадок – щоб генеральний прокурор схвалила фальсифікацію процесуального документа і представила цей документ в суді. І головним, я вважаю, результатом вчорашнього судового засідання стало те, що слідчий суддя Вовк вирішив все-таки розібратися у цих обставинах. І як перший крок він вирішив викликати на допит у якості свідків так званих понятих, яких прокурор Литвинюк залучив для того, щоб вони начебто засвідчили, як він вручав повідомлення про підозру… І ми дуже тішимося з цього приводу, тому що спеціально зверталася увага понятих на те, що в руках у прокурора Литвинюка лише копія доручення, жодних інших документів. І ніякої копії постанови у нього не було, оскільки на той момент постанова, яка пізніше з’явилася і була датована заднім числом, 10 червня, не існувала”, – пояснив Головань.

Тобто всі шанси довести, що матеріали справи фальсифікуються на рівні генпрокурора, підкреслив адвокат.

Він додав, що і ДБР, і Офіс генпрокурора постійно займаються фальсифікаціями. “Це ж політичні переслідування, їх законно неможливо здійснювати, а потрібно брехати і фальсифікувати документи”, – сказав Головань.

Нагадаємо, п’ятий президент України, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко після засідання суду 1 липня заявив, що чинна влада має зрозуміти, що зараз необхідно об’єднуватися для спільної розбудови Української держави та відстоювання її суверенітету і територіальної цілісності.

Печерський районний суд переніс засідання у справі щодо обрання запобіжного заходу Порошенку.

Суддя Печерського суду Сергій Вовк відмовив у клопотанні сторони захисту Петра Порошенка у відводі прокурорів.

Авторитетні міжнародні організації, низка впливових світових політиків, українські громадські діячі, активісти та медіа закликають президента Володимира Зеленського припинити політичні переслідування Порошенка.

У фракції “Європейської Солідарності” абсолютно переконані, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова отримала чітку вказівку від президента Володимира Зеленського щодо переслідування опозиції.

Члени Європарламенту висловили глибоку стурбованість з приводу політичних переслідувань Порошенка.

Читай у Google News!