СБУ заморозила проект вартістю $150 млн на ArcelorMittal Кривий Ріг

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!

20 липня на територію “АрселорМіттал Кривий Ріг” були допущені 18 представників Служби безпеки України. Обшук та слідчі дії тривали понад 14 годин. Увесь цей час працівники АрселорМіттал були змушені супроводжувати представників СБУ та надавати за їхнім запитом документи та коментарі. Такі дії можна цілком законно вважати порушенням процесуальної форми, вважають у компанії.

В результаті слідчих дій було вилучено комплекс нових МБЛЗ [машини безперервного лиття заготовок], які є одним із ключових інвестиційних проектів компанії, вартість якого складає близько 150 млн доларів США. Вилучення МБЛЗ унеможливлює продовження будівництва згідно з програмою модернізації та завдає АрселорМіттал прямих збитків. 

В компанії назвали події останнього часу новою точкою відліку у стосунках держави з іноземними інвесторами та серйозним сигналом діловим колам про реальне положення справ із захистом бізнесу в Україні. 

Як повідомлялось, за 2017 рік сума вітчизняного експорту склала $52,3, найбільшу частку цього експорту складала продукція компанії ArcelorMittal.

Читай у Google News!