Хомчак натякнув про скорочення особового складу ЗСУ

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!

Кількість військових частин Збройних сил України наразі не будуть скорочувати, однак їхню чисельність планують “звести до оптимальної кількості”. Про це розповів начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак в інтерв’ю для “Радіо Свобода“.

Таким чином Хомчак відповів на питання про некомплект військових частин разом зі збільшенням їхньої кількості протягом останніх років. “Я вже віддав відповідні вказівки, працюють відповідні структури для того, щоб привести чисельність, штати військових частин до оптимальної кількості, яка повинна бути. Звичайно, не знижуючи боєздатність, не знижуючи готовність до відповіді на ті загрози і виклики, які стоять перед державою”, – сказав начальник Генштабу.

Водночас він зазначив, що про скорочення кількості військових частин наразі не йдеться. “Я підняв проблему, поставив завдання вивчити її, доповісти мені пропозиції, як треба зробити. Чи це за рахунок того, щоб штат військової частини уніфікувати, зробити більш оптимальним. Сьогодні не стоїть такого, що я сказав: скоротити військові частини. Якщо їх розгортали, значить, це було викликано якимись розрахунками. Тому зараз це питання обґрунтовується, вивчається. Це йде процес”, – стверджує він.

Як повідомлялось, у період з 2014 по 2018 роки в Україні майже 170 тис добровольців уклали контракти з армією.

Читай у Google News!