Українці незабаром матимуть можливості для досягнення значного прогресу на сході країни – Воллес

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!
Воллес

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес визнає, що подекуди артилерійська перевага рф над Україною становить 20 до 1, але західні поставки зброї невдовзі будуть здатні переломити ситуацію, повідомляє eurointegration.com.ua.

Воллес сказав, що союзники починають надавати Україні артилерію та ракетні системи великої дальності, які дадуть змогу українським силам перемогти. Він прогнозує, що незабаром ЗСУ зможуть досягти “значного прогресу на сході країни”.

Міністр стверджує, що навчання українських військових тому, як використовувати це більш складне важке озброєння, також є ключовою частиною цих зусиль. Крім того, він сказав, що йдеться не лише про цифри, а й про можливості, які може дати єдина західна система зброї, яка використовується належним чином.

“У деяких районах в артилерійських знаряддях перевага становить 20 до 1. Це сила, яку росія застосовує проти них”, – сказав Воллес.

“Йдеться не лише про список покупок. У вас є інгредієнти – кулінарна книга, щоб перетворити їх на їжу, і ми можемо допомогти з цим” – додав він.

Відповідаючи на запитання Sky News, чи вважає він, що союзники дають Україні достатньо зброї, щоб виграти війну, Воллес сказав: “Так. Я думаю, що українці мають і будуть мати у своїх руках можливості для досягнення значного прогресу на сході країни або захищати такі місця, як Одеса”.

Читай у Google News!