У Зеленського не мають сумнівів щодо траншу від МВФ цього року

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!
МВФ

Україна очікує отримати транш від МВФ приблизно восени. Сумнівів у тому, що цей транш надійде, немає, заявив радник президента з економічних питань Олег Устенко, передає ukraina24.segodnya.

“Триває переговорний процес відразу за декількома напрямками, один з яких – МВФ і наше Міністерство фінансів, тут обговорюються питання, що пов’язані з 2022 роком. Йдеться про дефіцит державного бюджету, Україна повинна зрештою скоротити дефіцит держбюджету. Друга гілка переговорів пов’язана з Міністерством економіки, тут мова йде про розвиток конкуренції, демонополізації, деофшоризації. Паралельна переговорна гілка – Міністерство енергетики та МВФ, тут йдеться про те, яким чином активізувати внутрішній газовидобуток, які зрушення мають бути зроблені на ринку енергетики”, – сказав Устенко.

Устенко оптимістично оцінює можливість отримання Україною траншу МВФ. “У моєму розумінні немає ніяких сумнівів, що ми отримаємо транш до кінця року. Це більш ніж очікувано, питання, чи можемо ми отримати його раніше, наприклад, влітку. Як найпізніший варіант – осінь поточного року”, – сказав Устенко.

Читай у Google News!