На Буковині обласна влада відмовила в реєстрації громаді, яка хотіла перейти до ПЦУ

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!

На Буковині обласна влада відмовила в реєстрації статуту одній з громад, яка хотіла перейти до Православної церкви України. Узгодити це питання не можуть ще з весни. Тоді парафіяни розділилися на два табори. Одні хочуть молитися у храмі ПЦУ, інші – щоб церква підпорядковувалась Московському патріархату. У церковній історії розбиралися кореспонденти “5 каналу”.

У селі Рингач мешкають близько тисячі людей. Свого часу тут звели один храм. А згодом поруч вибудували новий. Обидва підпорядковувалися Московському патріархату. Після отримання Томосу частина парафіян вирішила приєднатися до Православної церкви України. Натомість наштовхнулися на супротив з боку прихильників російської церкви.

Спочатку ініціативна група зібрала майже три сотні підписів за саму ідею переходу парафії до ПЦУ. Згодом оголосили збори. На них прийшли вже 90 людей. Зі слів учасників, 70 – підтримали приєднання до об’єднаної автокефальної церкви, 20-ро – були проти, тому участі в голосуванні не брали. Групу противників очолив настоятель храму від Московського патріархату отець Серафим.

“Серафим сказав: “Ви ніхто, ви бомжі”. Наголошую: більшість підписались за перехід у ПЦУ”, – пригадує Мирон, священник Православної церкви України.

Кожна група вірян вважає збори опонентів фальсифікованими. Тим часом обласна влада відмовила в реєстрації статуту Православної церкви України. Нібито через нерозбірливі підписи.

Читай у Google News!