Євросоюз запровадив санкції проти росіян за захоплення українських моряків

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!

Європейський союз офіційно запровадив санкції проти росіян за захоплення українських моряків поблизу Керченської протоки. Заходи складаються із заборони на в’їзд та замороження рахунків, повідомляється на сайті Європейської Ради. Також операторам ЄС заборонено надавати кошти особам і установам, які потрапили до списку.

До санкційного списку було внесено таких посадовців: голову та заступника голови прикордонного директорату російського ФСБ у Республіці Крим і місті Севастополі; трьох командирів російських прикордонних патрульних кораблів та протисубмаринного човна, які
рали активну участь у діях, що не дозволили українським суднам увійти у свою берегову лінію в Азовському морі; двох голів служби російських контрольних пунктів; командувача російських збройних сил, відповідального за військові сили у регіоні, включаючи незаконно анексований Крим і Севастополь.

Імена цих росіян додали до списку осіб і компаній, причетних до порушення територіальної цілісності України, дію якого одночасно продовжили ще на шість місяців. За даними джерел “Радіо Свобода”, під санкції ЄС мав також потрапити високопоставлений російський військовий, заступник керівника прикордонної служби росії Генадій Медведєв, але включення його до санкційного списку заблокувала Фінляндія.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі рф у районі Керченської протоки обстріляли та захопили три українські військові кораблі, а також 24 моряків. 

Як повідомлялося, Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що росії не вдасться заволодіти Чорним морем, що воно може хіба що стати для рф “Бермудським трикутником”.

Читай у Google News!