СБУ: Незаконні вирубки на Західній Україні завдали державі збитків на 11,5 млн

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!
вирубки лісів

Правоохоронці встановили ряд фактів незаконної вирубки цінних дерев посадовцями лісових господарств. За версією слідства, їхні дії не лише завдали державі великих збитків, а й стали причиною руйнівних повеней у цьому році, повідомляє пресслужба СБУ.

За інформацією СБУ посадовці лісгоспів у західних та північних областях організовували незаконну вирубку дерев. Зокрема, на Житомирщині робили це під приводом оздоровлення лісів.

У вирубках брали участь працівники Державної лісової охорони, спеціалізованого лісозахисного підприємства та комерсанти, стверджують у Службі безпеки. За підрахунками слідчих, торік у серпні та вересні знищили понад 300 дерев різних порід, збитки державі становлять 2,5 мільйони гривень. Про підозру в учиненні кримінальних правопорушень повідомили 15 особам.

“Також оперативники СБУ викрили посадовців низки державних лісогосподарських підприємств, які налагодили незаконну вирубку лісу в Івано-Франківській та Закарпатській областях. Вони покривали вирубку в тому числі вікових дубів. Своїми діями зловмисники завдали державі шкоди на понад 11,5 мільйонів гривень”, – йдеться у повідомленні.

Як відомо, масштабні повені на Західній Україні у кінці червня поточного року призвели до підтоплення 14 тисяч будинків, руйнації доріг, мостів та дамби, та навіть загибелі 3 людей. Найбільше від стихії постраждала Івано-Франківська область.

Читай у Google News!