Україні треба позичити близько 4 мільярдів – Мінфін

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!

У 2019 році Україні потрібно буде позичити близько 4 млрд доларів, оскільки на погашення та обслуговування державного боргу потрібно витратити 418 мільярдів гривень, заявила міністр фінансів Оксана Маркарова в ефірі “Радіо НВ“.

“Нам в цьому році треба позичити близько 4 млрд доларів (в еквіваленті). Це не секрет, тому що в бюджеті на цей рік 418 млрд грн закладено на погашення боргів. Це третина державного бюджету”, – сказала міністр.

Вона нагадала, що в цьому році Україна вже отримала 600 млн доларів під гарантію Світового банку. “Вони вже надійшли на рахунки. Це ті, які під 4%. Ми зробили невелике дорозміщення (єврооблігацій), коли була така можливість і ціна була менше ніж 10%”, – зазначила міністр.

Макарова зауважила, що Міністерство фінансів працює над додатковими інструментами від офіційних кредиторів. “Ми вже почали переговори зі Світовим банком про наступні гарантії. Я сподіваюся, що в цьому році зможемо її використовувати. Ну а решта – будемо моніторити і виходити на приватний ринок”, – підсумувала вона.

Раніше міністр фінансів зазначала, що Україні для прискорення економічного зростання потрібно понад 10 мільярдів доларів інвестицій щорічно.

Читай у Google News!