Ефект Зеленського: безвідповідальні ГО та крикливі ЗМІ

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!

Україна змінилася більше, і на краще, протягом останніх п’яти років під керівництвом президента Петра Порошенка, ніж у попередні 25 років. Чому ж так багато українців настільки переконані, що нічого не змінилося, що вони готові голосувати за Зеленського?

Велика частина відповіді полягає в тому, що Євромайдан породив нереалістичні очікування, що Україна зможе опинитися в Європейському Союзі за ніч, пише Олександр Мотиль в матеріалі “Український Парадокс Порошенка” для Foreign Policy.

Реальність така, що, незважаючи на те, що Україна неухильно рухається до інтеграції з європейськими інституціями, вона ще має пройти довгий шлях, перш ніж вона стане Швейцарією Східної Європи.

Ще частину відповідальності несуть крикливі, дико вільні і часто безвідповідальні українські ЗМІ. Газети та тв-шоу намагаються привернути увагу глядачів, слухачів або читачів до того, що найкраще продається – скандальні історії корупції.

Такі ж крикливі, вільні та безвідповідальні громадські організації, також не без вини. Вони незмінно фокусуються на злочинних діяннях високого рівня в урядових секторах, які вони контролюють, але не забезпечують контексту та більш повної оцінки того, що було зроблено правильно.

Російські тролі та засоби масової інформації, які і досі впливають на багатьох українців, також допомогали створювати образ тотального мороку та приреченості.

Олександр Мотиль – професор політології в Університеті Рутгерса – Ньюарк.

Читай у Google News!