Депутати закликали зняти з розгляду законопроєкт “про медіа” через антиукраїнські норми

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!
антиукраїнські норми

У Верховній Раді 34 депутати з п’яти фракцій та позафракційні звернулися до спікера Руслана Стефанчука з закликом зняти з найближчого пленарного засідання законопроєкт “Про медіа”. Про це написав народний депутат з фракції “Європейська Солідарність” Володимир В’ятрович.

“Зробити це можна дуже швидко, було б бажання погоджувальної ради і комітету. Ми подали всі необхідні зміни до тексту. Звичайно, цю позицію поділяє значно більше, ніж 34 депутати, підписи яких вдалося оперативно зібрати на вихідних. Але комусь дуже хочеться протягнути закон у першому читанні саме зараз і обов’язково з антиукраїнськими нормами”, – наголосив народний депутат.

Так, за словами нардепа, у тексті, що виноситься на перше читання:

• скасовується ухвалена у червні конституційною більшістю парламенту заборона на трансляцію фонограм, аудіограм та кліпів російських співаків;
  • нівелюється перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, який упродовж 7 років є дієвим інструментом захисту України від фільмів, серіалів, концертів, гастролей за участі осіб, що підтримують російську агресію;
  • знижується рівень контролю за українською мовою фільмів, дозволяється практично безкарне порушення на 10% квоти на українські пісні на радіо;
  • робляться недієвими норми, які забороняють позитивне висвітлення органів влади держави-агресора.

“На нашу думку, профільний комітет має повернутися до розгляду законопроєкту “Про медіа” і внести до тексту, що виноситься на перше читання, зміни, які гарантують збереження цих механізмів. Вважаємо за неможливе голосування за проєкт закону “Про медіа” навіть у першому читанні до внесення цих змін. Закликаємо до врахування зазначених пропозицій не виносити законопроєкт “Про медіа” на пленарне засідання Верховної Ради України”, – підсумував Володимир В’ятрович.

Читай у Google News!