“П’ята колона” і кремль починають жорстку атаку на Україну – Герасимов

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!
kremlin moscow

кремль і вороги всередині України скористалися недосвідченістю обраного президента для реваншу. Про це в ефірі “Прямого” заявив голова парламентської фракції БПП Артур Герасимов.

“Сьогодні ми чітко бачимо, як росія і її “п’ята колона” в Україні використовують момент зміни влади для жорсткого реваншу. Для того, щоби всі надбання, які за п’ять років зробили Україну сильнішою і віддалили нас від росії, були знищені”, – сказав він.

Депутат пояснив, що вороги України користуються недосвідченістю нового президента для просування інтересів Кремля як всередині країни, так і на міжнародних майданчиках, зокрема у Парламентській асамблеї Ради Європи.

“Це стосується не лише міжнародних рішень: ви бачите і звернення до Конституційного Суду по закону про мову, і позови проти автокефальної Православної Церкви України, і атаки на Петра Порошенка за звільнення українського Донбасу, за захист Маріуполя та Бердянську. Це говорить лише про одне: після 21 квітня “п’ята колона” і кремль починають жорстку атаку на Україну. Коли ми говоримо про ситуацію в ПАРЄ – це не просто сигнал, а дуже тривожний сигнал відносно того, що сьогодні країна-агресор здобула перемогу. <…> Це дуже небезпечно, адже саме з таких рішень починається скасовування санкцій”, – заявив Герасимов.

Депутат додав, що президент України Володимир Зеленський напередодні сесії ПАРЄ не проводив жодних зустрічей з українською делегацією.

Раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав українців вийти на загальнонаціональні збори на Майдані Незалежності, якщо російську делегацію в ПАРЄ відновлять в повноваженнях. 

Читай у Google News!