Зеленський спекулював на темі житла для військових під час новорічного привітання – депутат Київради

Getting your Trinity Audio player ready...
FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!
житла для військових

Президент Зеленський спекулював на темі житла для військових під час свого новорічного привітання. Про це заявив депутат Київради від фракції “Голос”, юрист та колишній контррозвідник Служби безпеки України Василь Потапенко, передає prm.ua.

Він зауважив, що квартири військовослужбовцям будуть надані, адже це прописано в бюджеті, який вже затверджено, але це стосуватиметься не більше двохсот осіб. Водночас, за його словами, тільки у ЗСУ квартирна черга складає майже 45 тисяч військовослужбовців. З цих 45 тисяч в Збройних силах 19,5 тисяч – це учасники бойових дій. “Є ще Служба безпеки України, Національна гвардія, Служба зовнішньої розвідки, прикордонники, спецзв’язок. Якщо всіх разом зібрати, там буде значно вища цифра”, – заявив Потапенко.

“Вже журналісти “Радіо Свобода” рахували, що за 20 рік Міністерством оборони забезпечено було 193 квартири за весь рік. При цьому видаткова частина Міноборони складала мільярд 200. На 2022 рік закладено мільярд 230. Тобто на 30 мільйонів збільшилася ця цифра. Зважаючи, що пройшло вже два роки, як мінімум, інфляція цих 30 мільйонів з’їсть. Тобто звідки планують покрити нехай навіть 500 квартир за рік? Щоб хоча б 19,5 тисяч УБДшників отримали – це нереалістично”, – вважає Потапенко.

“Це дуже важливе питання. Тому на ньому спекулювати, особливо в новорічну ніч, і подарувати таку надію, яка не здійсниться в наступному році, – як мінімум це негарно”, – заявив він.

Читай у Google News!