Іллєнко про обшуки у Довженко-центрі: Це не випадковість

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!

Увага силовиків до Національного центру Олександра Довженка є невипадковою й може бути пов’язана з позицією генерального директора центру Івана Козленка, який не публічно не погоджувався з культурною політикою чинної влади.

Про це казав колишній голова Держкіно України Пилип Іллєнко, повідомляє “Прямий”.

“Я впевнений, що увага силовиків до Центру Довженка не є випадковістю. Директор Центру зайняв публічну і безкомпромісну позицію, дозволяв собі критикувати представників влади, які очолюють культурну політику України. Він неодноразово говорив, що їхні дії завдають шкоду культурі, зокрема кіно і Центру Довженка.

Сьогодні Іван Козленко (директор Центру – ред.) написав заяву про звільнення, оскільки не хоче знищувати те, що стільки років будував. Я знаю Івана Васильовича як одного з найефективніших культурних менеджерів. Він продемонстрував, як зубожіле, доведене майже до знищення державне підприємство можна перетворити на процвітаючу й цікаву культурну інституцію”, – сказав Іллєнко.

28 травня стало відомо, у Національному центрі Олександра Довженка співробітники Нацполіції та СБУ проводять обшук.

Раніше “Довженко-Центр” повідомив про настання стану неплатоспроможності, що загрожує цілісності унікального фільмофонду.

До того стало відомо, що через рішення уряду Держкіно, Центр Довженка та Український культурний фонд залишились без фінансування.

Читай у Google News!