Eксочільницю Львівської обласної організації ОПЗЖ Іваночко підозрюють у держзраді

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!
ОПЗЖ

Повідомлено про підозру у держзраді колишній очільниці обласної організації забороненої в Україні партії “ОПЗЖ” та громадської організації “Український вибір право народу”, головою яких є народний депутат, обвинувачений у вчиненні державної зради. Згідно з даними з відкритих джерел, йдеться про Інну Іваночко.

“За даними слідства, жінка керувала Львівською спілкою проросійських громадських організацій. За вказівками спецслужб країни агресора, вона організовувала та особисто брала участь у проплачених масових заходах, де поширювалися неправдиві дані для дестабілізації суспільно-політичних настроїв на Львівщині та зміни діючої влади в країні. Підозрювана організовувала науково-практичні конференції, семінари та вуличні акції з вимогами надання особливого економічного, культурного статусу Галичині та її від’єднання в окрему автономію”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на виконання замовлень країни агресора, за фінансову винагороду з травня 2015 року по серпень 2022 року, використовуючи можливості громадських організацій, а також особистих контактів у ветеранських організаціях, Іваночко здійснювала підривну діяльність проти України. Для прикриття власної підривної діяльності, а також поширення дезінформації в інтересах агресора, підозрювана використовувала журналістські посвідчення.

Читай у Google News!