У Міноборони розповіли, скільки зброї та техніки надали Україні США

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!

З США в інтересах Збройних сил України поставлено близько 400 одиниць основних зразків озброєння та військової техніки та понад 9 500 інших, розповів начальник Озброєння ЗС України генерал-майор Микола Шевцов, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

“В рамках надання матеріально-технічної допомоги від США було поставлено до військових частин близько 400 одиниць основних зразків ОВТ та понад 9 500 одиниць інших приладів та техніки, – наголосив начальник Озброєння ЗС України. Серед них: протитанкові ракетні комплекси, радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби, безпілотні авіаційні комплекси, автомобілі підвищеної прохідності Hummer різних модифікацій, у тому числі броньовані та санітарні, радіостанції різних модифікацій, тепловізійні та нічні прилади, антиснайперські системи”.

Водночас, для забезпечення потреб ЗС України у відновлені ОВТ, в період 2014-2018 років збільшено виробничі можливості частин технічного забезпечення Збройних Сил України, а також оптимізовано їх структуру та чисельність.

Зокрема, переформовано 11 ремонтних рот в ремонтно-відновлювальні батальйони механізованих і танкових бригад. Сформовано 19 ремонтних рот в інших бригадах (полках) та 40 взводів технічного забезпечення в механізованих (танкових) батальйонах, відділення технічного обслуговування та ремонту в решті батальйонів (дивізіонів). Сформовано та передано до складу оперативних командувань 4 окремі ремонтно-відновлювальні полки.

“Прийнято на озброєння та постачається до військ боєприпаси та ракети вітчизняного виробництва, такі як 7,62 мм снайперські патрони, 40-мм гранатометні постріли для підствольних та автоматичних гранатометів, 60-мм мінометні постріли, 152-мм боєприпаси до артилерійських систем, 300-мм реактивні керовані снаряди “Вільха”. Розпочато масове переозброєння військ на вітчизняні протитанкові ракетні комплекси “Стугна-П” та “Корсар””, – наголосив він.

За словами генерал-майора Шевцова, у Збройних Силах України для підтримання запасів ракет і боєприпасів у боєготовому стані відновлено роботу 8 цехів їх збирання та ремонту. Це дозволило провести ремонт близько 37 тисяч тонн боєприпасів, освоїти технологію та відремонтувати понад 600 одиниць протитанкових керованих ракет.

Як повідомлялося, Київське конструкторське бюро  “ЛУЧ” уклало 3 контракти на постачання протитанкового озброєння

Читай у Google News!