Уряд розширив програму підтримки українських фермерів

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!

Державна фінансова підтримка фермерства у 2019 році буде збережена та вдосконалена за основними минулорічними напрямами, а також доповнена новими. Усього передбачено сім напрямів, розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета на відкритті ІІІ Форуму фермрських технологій у Києві, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

У 2019 році передбачено 7 напрямів фінансової підтримки спеціально для фермерів та кооперативів. Уряд продовжує фокусуватися на підтримці розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації. Так, державна фінансова підтримка фермерства збережена та вдосконалена за основними минулорічними напрямами, а також доповнена новими, – йдеться у повідомленні.

За словами заступника міністра, 2019 року для фермерів та кооперативів передбачена така допомога від держави: 90% компенсація вартості дорадчих послуг, 80% компенсація вартості насіння сільськогосподарських рослин вітчизняного виробництва, 70% компенсація кооперативам вартості придбаного вітчизняного обладнання, 40% компенсація вартості придбаної с/г техніки та обладнання вітчизняного виробництва, здешевлення кредитів, бюджетна субсидія на 1 гектар новоствореним ФГ та бюджетна субсидія на 1 члена не новоствореного фермерського господарства.

Попит на нішеву, фермерську продукцію з кожним роком зростає. Для забезпечення цього попиту як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках, уряд продовжує розглядати розвиток малого та середнього агробізнесу як один із пріоритетів і надавати державну підтримку для фермерів за багатьма напрямами, – відзначив Шеремета.

Окрім державної підтримки, за його словами, одним із стимулів для розвитку фермерства в Україні є проведення спеціалізованих комплексних заходів для фермерів, які займаються вирощуванням продукції рослинного походження, на зразок ІІІ Форуму фермерських технологій.

Як повідомлялося, за результатами січня 2019 року експорт продукції АПК склав $1,7 млрд та продемонстрував зростання майже на 22,5%.

Читай у Google News!