Українці вже купили 52 млн дол через онлайн-банкінг

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!

За перший місяць дії нового валютного регулювання населення купило через інтернет близько 52 мільйонів доларів, повідомляє прес-служба Національного банку на своїй сторінці у Facebook.

“Валютна лібералізація в дії. Українці продовжують активно використовувати онлайн-банкінги для купівлі іноземної валюти, адже це зручніше купівлі у касах банківських відділень. Бізнес також користується новими перевагами, зокрема, спрощеною процедурою оформлення кредитів від нерезидентів. Так за перший місяць дії нового валютного регулювання населення купило в інтернеті близько 52 млн дол. США, а українські компанії зареєстрували більше 100 нових кредитів від нерезидентів”, – інформує відомство.

В Нацбанку відзначають, що після скасування ліцензій на інвестиції за кордон як населення, так і бізнес досить активно інвестують у межах дозволених е-лімітів (2 млн євро для юросіб і 50 тис. євро для фізосіб).

Як відомо, закон “Про валюту і валютні операції” почав діяти 7 лютого 2019 року. Одним із послаблень для фізосіб стала можливість купувати валюту онлайн  – до 150 тис. грн в еквіваленті на день.

Читай у Google News!