Україна направила до Гааги докази використання військовими рф кримчан як “живого щита”

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!

Прокуратура Автономної Республіки Крим передала до Міжнародного кримінального суду нове повідомлення стосовно використання російськими військовими цивільного населення під час захоплення об’єктів на території півострову Крим у 2014 році, йдеться на сайті відомства.

Було встановлено, що сили рф умисно переміщували цивільне населення до об’єктів Збройних Сил України знаходячись за спинами людей в момент блокування та захоплення цих об’єктів. У таких умовах українські військові не могли застосувати зброю для захисту від нападу. Мова йде про не менше 10 військових об’єктів Збройних сил України із залученням не менше 1000 цивільних осіб.

Такі “живі щити” складали 4 категорії цивільних осіб, серед яких були кримчани як з проросійськими так і проукраїнськими поглядами, особи, яких перемістили з території рф для участі в окупації півострову, представники “казачества” та так званої “Кримської самооборони”.

Показовим є захоплення воєнно-морської бази у смт. Новоозерному, під час якого було задіяно не менше 300 осіб, серед яких були чоловіки та жінки, підлітки та люди похилого віку.

Читай у Google News!