СБУ заблокувала масштабний механізм фінансування “ЛНР”

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!

У межах проведення операції Об’єднаних сил співробітники ГУ в Донецькій та Луганській областях спільно з ГУ контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ викрили та припинили масштабний механізм фінансування терористичної організації “ЛНР”, повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що на окупованій частині області діє потужна фінансова установа, яка забезпечує незаконне переведення коштів клієнтів на підконтрольну українській владі територію та у зворотному напрямку. Фінансовий центр мав двадцять відділень та розгалужену мережу платіжних терміналів на тимчасово окупованій території. Зловмисники здійснювали операції через Інтернет-банкінг та перевозили готівку кур’єрами через лінію розмежування.

За даними Державної служби фінансового моніторингу України загальний обсяг коштів нелегальної фінансової установи переведений тільки через національну платіжну систему перевищив сто сімдесят мільйонів гривень. З отриманих за надання “послуг” грошей ділки регулярно сплачували податки до так званого “бюджету ЛНР”.  

Раніше СБУ повідомляло, що напади на культові споруди Московського патріархату організовані з території окупованого Донбасу.

Читай у Google News!