Ракету Vega з українським двигуном успішно запустили в космос

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!

З космодрому Куру у Французькій Гвіані 22 березня о 3:50:35 за київським часом відбувся успішний пуск європейської ракети-носія (РН) легкого класу Vega з українським двигуном, що вивела на орбіту космічний апарат (КА) дистанційного зондування Землі PRISMA масою 879 кг, повідомляє Укрінформ посиланням на дані ДП КБ “Південне” ім. М. К. Янгеля”.

“Блок маршового двигуна (БМД) РД-843, який використовується у складі рідинної рушійної установки 4-го ступеня РН Vega, розробило ДП “КБ “Південне” та серійно виготовляє ДП “ВО Південний машинобудівний завод”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що починаючи з квітня 2010 року, коли було здано замовнику, італійській компанії Avio S.p.A., першу льотну модель БМД, було виготовлено і відправлено до Італії 16 льотних моделей БМД, 14 з яких вже успішно виконали своє призначення під час пусків з космодрому Куру у Французькій Гвіані. За цей час РН Vega з українським двигуном вивела на орбіту 29 супутників. У 2017 році було укладено черговий контракт на виготовлення ще 20 блоків маршового двигуна РД-843.

У листопаді минулого року відбувся успішний запуск двох ракет-носіїв, створених за участю України: ракета-носій Antares, де першу ступінь розробили конструктори КБ “Південне” й виготовлена у співпраці з українськими підприємствами, була успішно запущена з космодрому NASA “Уоллопс Айленд”, що у штаті Вірджинія, 17 листопада, ракета-носій Vega з українським двигуном успішно стартувала з космодрому Куру у Французькій Гвіані 21 листопада.

Як повідомлялося раніше, запуск ракети-носія легкого класу Alpha, яку розробляє україно-американська компанія Firefly Aerospace, запланована на грудень 2019 року


Читай у Google News!