Німеччина ризикує майбутнім НАТО?

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!

Німеччина у найближчі роки планує скоротити витрати на оборону, це підтверджує вступний план бюджету на 2020–2023 роки. Отже, попри заяви канцлерки Анґели Меркель, до 2024 року Берлін ніяк не досягне рівня 1,5 відсотка ВВП, а ця мета і так була нижчою за рівень, який спільно визначили країни-члени НАТО, повідомляє “Польське Радіо”.

Факт, що Німеччина має проблеми з виконанням союзницьких зобов’язань, дедалі більше роздратовує Вашингтон, – вказує “Dziennik Gazeta Prawna”. Можна з упевненістю сказати, що рішення Міністерства фінансів Німеччини ще більше ускладнять – уже доволі складні – німецько-американські відносини.

Посол США у Берліні Річард Гренелл сказав, що така поведінка Берліна є тривожним сигналом для 28 союзників Німеччини в НАТО. Американський посол у Німеччині відомий теж тим, що рішуче висловлює позицію США в питанні Nord Stream 2. У січні Гренелл лякав санкціями німецькі фірми залучені до цього проекту. Нещодавно він погрожував знизити ранг контактів спецслужб, якщо німецький уряд залучить до спорудження інфраструктури для мобільних мереж п’ятого покоління 5G китайський концерн Huawei, – нагадує DGP.

Німецьке видання Spiegel наголосило, що Берлін через свою безтурботність ризикує майбутнім НАТО. А криза спалахує за два тижні до квітневих святкувань 70-річчя Північноатлантичного альянсу, що відбудуться у Вашингтоні.

Як повідомлялося, за оцінками екс-помічника міністра оборони США Майкла Карпентера, Україна може приєднатися до НАТО навіть з окупованими територіями. У НАТО вважають рф головною загрозою євроатлантичній безпеці.

Читай у Google News!