Китай та Україна повинні витіснити рф зі світових ринків озброєнь

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!

росія використовує торгівлю зброєю для досягнення геополітичних цілей і вдається до так званих “гібридних операцій” та дискредитації своїх конкурентів на ринку зброї.

Про це заявив під час презентації дослідження “Використання рф торгівлі зброєю для досягнення геополітичних цілей” керівник Центру оборонних реформ та співавтор дослідження Олександр Данилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, для протидії своїм конкурентам на ринку зброї росія активно вдавалася і вдається до так званих “гібридних операцій” і до дискредитації своїх конкурентів. Для цього активно використовують як засоби масової інформації, так і неурядовий сектор. “Значна частина журналістів, які опікуються цією темою, не мають базових необхідних знань, щоб усвідомлювати природу тих чи інших явищ, через що легко маніпулюються російськими спецслужбами”, – наголосив експерт.

Щодо протидії такій політиці, Данилюк вважає дієвим способом заміщення росії на ринку зброї іншими країнами. “Санкції не виконали своїх задач зі стримування російського експансіонізму, відтак єдиним дієвим способом стримування цього експансіонізму, на нашу думку, є стратегічне заміщення Російської Федерації як на ринках країн НАТО, так і на ринках країн, що розвиваються, насамперед це стосується Індії, Алжиру”, – наголосив експерт.

Місце росії на ринку зброї повинні посісти Китай та Україна, вважає Данилюк.

Читай у Google News!