Голова СБУ: Напади на храми Московського патріархату організовані ФСБ

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!

Напади на культові споруди Української церкви Московського патріархату організовані з ростовського ФСБ, заявив голова СБУ Василь Грицак на нараді керівників правоохоронних органів щодо стану протидії злочинності, повідомляє “Укрінформ”.

“Напади на культові споруди Московського патріархату організовані з території окупованого Донбасу. У нас є підтверджені дані про те”, — заявив Грицак, додавши, що плани дестабілізації та розпалювання релігійної ворожнечі в Україні “узгоджувались з ФСБ рф в ростовському управлянні ФСБ”.

16 лютого у Дніпровському районі Запоріжжя під час спроби підпалити храм УПЦ (МП) було затримано двох виконавців та організатора злочину.

У лютому поліція в Запоріжжі розпочала провадження щодо двох випадків пошкодження фасадів храмів УПЦ (МП) — у Шевченківському районі і у Вознесенівському районі міста, — коли на стінах церков невідомі намалювали нацистську символіку.

Раніше СБУ повідомила, що спецслужби росії шукають людей, готових за гроші підпалювати храми Української православної церкви (Московського патріархату).

Також, згідно із заявами відомства, протягом останніх років москва наполегливо намагалася взяти під контроль європейські радикальні громадсько-політичні структури, заявили в СБУ

Читай у Google News!