Гербст: Економіка України обрушиться, якщо президентом стане популіст

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!

Популізм – явище дуже небезпечне, особливо для країни, що перебуває в стані війни. Тож, якщо українські виборці оберуть президентом популіста, це призведе до руйнації економіки, яка лише зараз почала демонструвати позитивний ефект від реформ. Про це розповів у вівторок в ексклюзивному коментарі Укрінформу колишній посол США в Україні, нині директор Євразійського центру “Атлантичної Ради” Джон Гербст.

“Популізм віддзеркалює серйозне й законне занепокоєння щодо добробуту громадян”, – зауважив експерт. У більш широкому сенсі, популізм різниться від країни до країни, і він є спрощеним поглядом на те, чого можливо досягти, додав він.

“І коли такі спрощені погляди просувають нереалістичну політику, це небезпечно. І це справедливо у випадку з Україною”, – наголосив колишній високопоставлений дипломат. Як найбільш яскравий приклад, він навів обіцянки популістів знизити ціни на газ.

Раніше Гербст заявив, що у найближчі кілька місяців США введуть нові санкції проти росії, а також можуть надати Україні військову допомогу через агресію Кремля проти українських кораблів поблизу Керченської протоки. 

Читай у Google News!