Будиночок у Відні: рф не вдалося відсудити майно Українського Дунайського пароплавства в Австрії

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!

Верховний суд Австрії скасував рішення першої та другої інстанцій з позову рф про виселення Головного агенства ПрАТ “УДП” з житлового комплексу у місті Відень, пише міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці у Facebook.

6 березня Міністерство інфраструктури України та Українське Дунайське пароплавство отримали відповідне рішення Верховного суду Австрії. Справу передано до суду першої інстанції, йдеться у повідомленні.

“Це, звісно, не мільярдні перемоги в міжнародних арбітражах, але велика перемога для Міністерство інфраструктури України та Українське Дунайське пароплавство. УДП після 1991 стало власником низки нерухомого майна в ряді держав ЄС. Так, наприклад, в Австрії, це 3 000 кв м чудової ділянки з двома будівлями в елітному районі Відня, поблизу нашого посольства. росіяни доклали всіх зусиль, щоби через суди забрати собі українську власність, вважаючи її “своєю”, – пише Омелян.

Ми за роки програли всі інстанції і, здавалося, були вже за півкроку до виселення, нагадує міністр.

“Але, завдяки наполегливості української сторони, заміни юридичної команди – 6 березня ми отримали рішення Верховного суду Австрії від 22.01.2019 р., яким скасовано рішення першої та другої інстанцій з позову Російської Федерації про виселення Головного агентства ПрАТ “УДП” з житлового комплексу у м. Відень та справу передано на новий розгляд до суду першої інстанції. Фактично, це перемога!”, – резюмує Омелян.

Читай у Google News!