Кіпрська церква засудила рф за агресивну політику щодо ПЦУ

FacebookMessengerTwitterLinkedInTelegramPinterestPocket
Read in Google News!

Учора, 18 лютого, відбувся синод Кіпрської церкви, на якому обговорили питання визнання Православної церкви України. Як повідомляє ТСН, за результатами засідання представники синоду зачитали рішення, яке було ухвалене.

Кіпрська церква повністю підтримала Україну у її прагненні створити свою Помісну церкву. Зазначили, що наша країна мала повне право просити Вселенський патріархат про автокефалію.

Також в ухваленому рішенні критикується росія та її агресивна поведінка щодо ПЦУ. Священики зазначають, що у представників Російської церкви була змога прийти на собор та зазначити свою позицію відкрито і домовлятись про діалог, але цього зроблено не було, тож через своє ігнорування собору і втручатись у справи ПЦУ надалі права не мають.

Наостанок у рішенні зазначили, що хоч Помісна церква була покликана вирішити проблему внутрішнього церковного розколу в Україні, поки що зберігається чимало протиріч та напруженості у релігійному середовищі всередині країни.

Кіпрська церква зазначає, що, ймовірно, Вселенський патріархат має вплинути зі свого боку для якнайшвидшого вирішення проблемних питань, а якщо з часом проблему не буде вирішено, варто зібрати ще один Помісний собор. Зазначимо, на цьому синоді

Кіпрська церква збирається визнати Православну церкву України
очікувалося, що кіпрські святі отці визнають ПЦУ, однак у рішенні про це не йдеться. 

Як повідомлялося, 5 січня Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос, яким надав незалежний статус Православній Церкві України, про створення якої було оголошено на Об’єднавчому соборі 15 грудня 2018 року.

За словами Вселенського патріарха Варфоломія, Константинопольський патріархат, надаючи автокефалію, прийняв до себе мільйони вірних України як справжня церква-матір, на відміну від їхньої “мачухи”. 6 січня відбулася історична подія – предстоятелю Православної церкви України митрополиту Епіфанію у Стамбулі вручили Томос.

Читай у Google News!